home

 

Incursiune inedita pe taramurile de basm asiatice

 

COREEA DE SUD - TAIWAN

 

Seoul - Zona Demilitarizata Coreeana - Gyeongju - Busan - Taipei -

Sun Moon Lake - Hualien - Parcul National Taroko

 

Sigur ati auzit remarca "e un taram de basm", ca referire la locuri minunate ale planetei noastre, insa putini dintre noi au avut ocazia sa vada cu ochii lor un loc care nu este doar un taram de poveste, ci chiar o poveste in sine… Va propunem o inedita incursiune asiatica, prilej de a vizita unele dintre cele mai interesante tari din aceasta zona a lumii, precum Coreea de Sud si Taiwan. Calatoria va incepe in Coreea de Sud, unde veti fi uimiti de tehnologia de varf, constructii dintre cele mai indraznete si oameni pentru care munca este un cult, iar traditiile o a doua religie si va continua in Taiwan, o tara in care amestecul culturilor fostilor ocupanti olandezi, japonezi si chinezi, se imbina armonios cu superbele peisaje naturale. O experienta completa, intr-un circuit deosebit!

 

Perioada: 22.10 - 03.11.2024

 

Ziua 1 / 22.10.2024: Bucuresti - Istanbul - Seoul

intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 07:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1044 (09:35 / 11:00), de unde se va pleca spre Seoul cu zborul TK 020 (15:50 / 07:35).

Ziua 2 / 23.10.2024: Seoul

Sosire la ora 07:35 in Seoul, capitala istorica a Coreei timp de 600 de ani, situata in nord-vestul tarii, pe Raul Han, in centrul peninsulei Coreea. intemeiata in anul 18 i.Hr., aceasta a fost initial capitala regatului Baekje, unul dintre cele Trei Regate Coreene si a continuat sa fie capitala in timpul dinastiei Joseon si a imperiului Coreean pana in zilele noastre. Zona capitalei care include metropola Incheon si majoritatea provinciei Gyeonggi, are aprox. 24,5 milioane de locuitori, fiind una dintre cele mai mari zone metropolitane din lume. Aproape un sfert din populatia Coreei de Sud traieste in Seoul, facandu-l cel mai puternic centru economic, politic si cultural sud-coreean. Seoul este considerat un oras global, fiind in acest sens al 9-lea in Indexul Oraselor Globale din 2008. in orasul care a gazduit Jocurile Olimpice de vara in anul 1988 si Campionatul Mondial de Fotbal din anul 2002 se afla si sediile principale ale multinationalelor Samsung, LG si Hyundai. intalnire cu reprezentantul local, care ne va insoti intr-un prim tur panoramic al orasului Seoul, care va include strada Gangnam, cu restaurante, cafenele si magazine de lux, Templul Bongeunsa si mall-ul COEX. Transfer pentru cina si cazare la Hotel Ibis Yongsan Dragon City 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 24.10.2024: Seoul - Zona Demilitarizata Coreeana - Seoul

Mic dejun. Excursie in Zona Demilitarizata Coreeana, cea mai puternic pazita granita a lumii, aflata intre cele doua tari, Coreea de Nord si Coreea de Sud care se intinde de la est la vest pe o distanta de 250 km, avand o latime de 4 km. in timpul turului vom afla mai multe despre Razboiul din Coreea in care au murit aprox. 900 mii de chinezi, 1,5 milioane de sud-coreeni si 34 mii de americani. Vom vedea si al treilea tunel de infiltrare nord-coreean, construit de nord-coreeni cu intentia de a invada pe ascuns Coreea de Sud, tunel descoperit insa de catre Coreea de Sud in anul 1978 ca urmare a unei informatii furnizate de catre un dezertor nord-coreean. Tunelul are o lungime de aprox. 1,5 km si o adancime de 150 m sub pamant. Vom avea de asemenea sansa sa urcam in Observatorul Dora situat pe muntele cu acelasi nume, de unde cu ajutorul binoclurilor vom putea zari orasul industrial Kaesong din Coreea de Nord. Dejun in timpul vizitelor. in continuarea zilei vom ajunge in Parcul Imjingak, construit pe malul raului Imjin pentru a-i comemora pe toti cei care si-au pierdut casele si au fost separati de familiile lor in timpul razboiului, dupa care va veti intoarce la Seoul pentru a vizita Muzeul Razboiului din Coreea, construit cu scopul de a preveni conflictele armate prin lectiile din Razboiul Coreean si pentru reunificarea pasnica a Coreei de Nord si de Sud. Cazare la Hotel Ibis Yongsan Dragon City 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 25.10.2024: Seoul

Mic dejun. in aceasta zi vom continua vizitele in Seoul si imprejurimile sale. Vom vizita Palatul Gyeongbokgung, unul dintre cele cinci mari palate construite de regii dinastiei Joseon, palat favorit al multor dintre printii dinastiei, care a pastrat multe elemente datand din perioada celor Trei Regate. Apoi vom face o plimbare pe celebra artera comerciala Insadong, de unde se pot achizitiona diverse obiecte traditionale coreene. Vom intra in Piata Namdaemun, cea mai veche piata traditionala din Seoul situata langa "Marea Poarta din Sud", una dintre vechile porti de acces in oras, dupa care ne vom indrepta spre Turnul din Seoul aflat pe Muntele Namsan, inaugurat la data de 15 Octombrie 1980, care gazduieste in prezent o multime de cafenele si restaurante. Ne vom plimba prin Namsangol Hanok Village, un sat traditional coreean cu case tipice - hanok, din perioada Joseon (1392 - 1910) si vom vedea Cheongwadae - Blue House (exterior), copia sud-coreeana a Casei Albe, un complex de cladiri construite pe situl gradinii regale a dinastiei Joseon unde isi desfasoara activitatea guvernul, fiind si resedinta prezidentiala. Dupa dejun vom participa la o croaziera pe Raul Han, care trece prin mijlocul orasului Seoul si care se varsa in Marea Galbena, prilej de a admira dintr-o alta perspectiva cele mai pitoresti atractii ale orasului. Cazare la Hotel Ibis Yongsan Dragon City 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 26.10.2024: Seoul - Gyeongju - Busan

Mic dejun. Transfer la gara pentru plecarea cu trenul de mare viteza "Bullet Train KTX" spre Gyeongju. Dupa 2 ore vom sosi in Gyeongju, oras situat in provincia North Gyeongsang, fosta capitala a Regatului Antic Silla, care a guvernat mare parte a peninsulei coreene intre secolele VII - IX, cunoscut si sub denumirea de "muzeul fara ziduri", ce gazduieste unele dintre cele mai mari comori de arta budista din Coreea. impreuna cu ghidul local, vom face turul panoramic de oras, pe parcursul caruia vom vedea Observatorul Chemseongdae, cel mai vechi observator astronomic existent din Asia de Est, una dintre cele mai vechi instalatii stiintifice din lume in functiune, construit din 362 de blocuri de granit reprezentand cele 362 de zile ale anului lunar, dupa care vom ajunge la Anapji Pond, iazul artificial unde se relaxa familia regala a dinastiei Silla, aflat in parcul palatului Banwolseong, construit in anul 674 din ordinul Regelui Munmu. in continuarea zilei vom vizita Templul Bulguksa, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, unul dintre cele mai frumoase altare budiste ale Asiei si Grota Seokguram, o grota artificiala din granit alb, unde se afla statuia lui Buddha Sakyamuni care priveste spre mare, inclusa si ea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, ambele obiective fiind construite in sec. al VIII-lea de dinastia Silla, pe pantele Muntelui Tohamsan. Dejun in timpul vizitelor. Plecare spre Busan, principalul port al tarii si al doilea oras ca marime din Coreea de Sud, care a devenit renumit odata cu gazduirea Jocurilor Asiatice din anul 2002 si unul dintre orasele gazda pentru FIFA World Cup 2002. Cazare la Hotel Asti Busan Station 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 27.10.2024: Busan

Mic dejun. Aceasta zi va fi consacrata vizitarii orasului Busan, prilej cu care vom putea admira Parcul Oceanic Taejongdae de pe Insula Yeongdo-gu, numele acestuia fiind dat dupa Regele Taejong Muyeol (604 - 661) care venea deseori aici sa practice tirul cu arcul. Vom vedea apoi Plaja Haeundae, cea mai faimoasa plaja cu nisip alb din tara, unde se tin numeroase evenimente culturale si festivaluri de-a lungul anului si Centum City, inregistrat in Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai mare complex comercial din lume. Vom vizita apoi Turnul Busan situat in Parcul Yongdusan, care ofera o priveliste spectaculoasa asupra vechiului port. Dejun in timpul vizitelor. in continuarea zilei vom admira Podul Gwangan-daegyo care are o lungime de 7,4 km, fiind cel mai lung pod bi-nivel din Coreea, peste ocean. Pe langa faptul ca permite o modalitate rapida de deplasare, podul ofera privelisti uluitoare ale atractiilor din apropiere, respectiv Insula Oryukdo, Muntele Hwangnyeongsan, Plaja Gwangalli, Insula Dongbaekseom si Dealul Dalmaji. Dotat cu mii de beculete, podul prezinta o frumoasa expozitie de lumini pe timp de noapte care se schimba odata cu anotimpurile. Cina la un restaurant local si cazare in Busan la Hotel Asti Busan Station 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 28.10.2024: Busan - Taipei

Mic dejun. Dimineata vom merge sa vedem Piata de peste Jagalchi din Busan, una dintre cele mai mari din lume, unde pescarii isi vand marfa proaspata, iar clientii negociaza pentru un pret cat mai bun, dupa care vom vizita Casa APEC, care se refera la sala de conferinte APEC - Cooperarea Economica Asia - Pacific. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Taipei, capitala Taiwanului, unul dintre cele mai frumoase si interesante orase din Asia, fiind ales Capitala Mondiala a Designului in anul 2016. insotiti de ghidul local, vom vedea Centrul Financiar International Taipei, cunoscut sub numele de Taipei 101, un zgarie-nori de unde se poate observa intreg orasul, actualmente al doilea cel mai inalt turn din lume, dupa Burj Khalifa din Dubai (urcarea in turn nu este inclusa). Cina la un restaurant local si cazare la Hotel Cozzi Minsheng 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 29.10.2024: Taipei - Sun Moon Lake

Mic dejun. Plecare spre Lacul Sun Moon, situat la o altitudine de 762 m in maretii munti ai Taiwanului, cel mai mare lac din tara, inconjurat de dealuri inverzite si un parc pitoresc. Pe langa frumusetea sa de netagaduit, lacul are si o insemnatate istorica. in mijlocul sau se afla Insula Lalu, considerata un taram sacru de catre tribul indigen Thao. Legenda spune ca vanatorii din acest trib se aflau in urmarirea unei caprioare in zona montana a insulei, cand au fost condusi de catre aceasta spre malul lacului, descoperind asadar o alta importanta sursa de hrana si anume pestele. in prezent, pe insula se afla statuia unei caprioare, ca simbol a acestei legende. Pe parcursul drumului ne vom opri la o ferma de ceai, unde vom degusta faimosul ceai negru si vom avea dejunul. Ajunsi la Lacul Sun Moon, vom vizita Templul Wenwu construit in anul 1934, dedicat lui Confucius - maestrul scrisului si lui Kuan Ti - maestrul sabiei si satul tribului Ita Thao. Cazare la Hotel Sun Moon Lake 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 30.10.2024: Sun Moon Lake - Taipei

Mic dejun. Ziua va incepe cu o croaziera pe Lacul Sun Moon, dupa care vom vizita Templul Zhushan Zinan si Pagoda Tse-En care a devenit in timp emblema lacului. Ne vom opri apoi la punctul de belvedere Xiangshan, dupa care ne vom intoarcere in Taipei pentru cina la un restaurant local si cazare la Hotel Cozzi Minsheng 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 31.10.2024: Taipei - Hualien - Parcul National Taroko

Mic dejun. Plecare spre Hualien, un orasel situat pe coasta estica a Taiwanului intr-un decor natural deosebit, marginit pe o latura de un lant muntos si pe alta de Oceanul Pacific, motiv pentru care localnicii il numesc cu mandrie "cel mai frumos oras de pe malul oceanului", fiind in acelasi timp cel mai mare furnizor de marmura al tarii si una dintre zonele industriale cele mai moderne din Taiwan. Eroziunea oceanului a modelat tarmul pe care este situat orasul, transformandu-l intr-o adevarata dantelarie. Se vor face opriri in puncte panoramice pentru a putea surprinde frumusetea acestor faleze, ne vom opri la portul si plaja Fenniaolin si vom vizita Parcul Daka Ecological. in continuarea zilei vom admira Defileul Taroko aflat in Parcul National Taroko, situat la nord de Hualien, pe coasta de est a Taiwanului, nu departe de Oceanul Pacific. Cheile Taroko pot fi considerate un monument al naturii creat de apele raului Liwu care "au modelat artistic" peretii versantilor de marmura situati in apropiere. Din acest motiv, acestea sunt cunoscute si sub numele de "Cheile de Marmura", un impresionant canion de 19 km lungime, care contine unele dintre cele mai inalte varfuri din Taiwan, de peste 3.400 m. Drumul de acces este cocotat pe pantele abrupte ale muntelui si serpuieste la inaltimi, oferind panorame de o frumusete debordanta. Se vor face popasuri pe traseu in diferite locuri, acolo unde vom putea surprinde cele mai frumoase fotografii si nu in ultimul rand vom face o vizita la un atelier de prelucrare a marmurei. Cina si cazare la Hotel Silks Place Taroko Gorge 5* (sau similar 5*).

Ziua 11 / 01.11.2024: Parcul National Taroko - Taipei

Mic dejun. Dimineata vom vizita Tunelul celor noua cotituri - Jiuqudong, considerat una dintre cele mai pitoresti sectiuni ale Cheilor Taroko din Parcul National Taroko. Traseul in sine are 700 m lungime, iar vizitatorii intra si ies de la intrarea de vest. Tunelul celor noua cotituri serpuieste de-a lungul muntilor, iar turistii pot experimenta o priveliste impresionanta asupra raului Liwu de la o inaltime impunatoare. Tot in aceasta zona ne vom opri la Terasa Buluowan si la punctul de panorama Qingshui, singurul loc din Parcul National Taroko unde se pot observa toate cele 3 tonuri de culoare distincte care alcatuiesc Oceanul Pacific. intr-adevar, culoarea stancilor, impreuna cu cele ale coastei Pacificului si cerul albastru creeaza un spectacol impresionant. Aceasta zona magnifica din jurul stancii Qingshui a fost desemnata drept una dintre cele opt minuni ale Taiwanului. intoarcere in Taipei, cina la un restaurant local si cazare la Hotel Cozzi Minsheng 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 02.11.2024: Taipei - Istanbul

Mic dejun. insotiti de ghidul local, vom porni in turul panoramic de oras, care va include Palatul Muzeului National, care adaposteste capodopere ale artei imperiale chinezesti, precum caligrafii, statui, bijuterii, obiecte din ceramica, exponate din jad vechi de 5.000 de ani, Chiang Kai-Shek Memorial Hall, memorialul ridicat in cinstea primului presedinte taiwanez Chiang Kai Sek si Altarul Martirilor, unde vom putea asista la ceremonia schimbarii garzii. Seara, transfer la aeroport pentru zborul spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 025 (22:20 / 06:05).

Ziua 13 / 03.11.2024: Istanbul - Bucuresti

Sosire la Istanbul la ora 06:05, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (08:30 / 08:50).

 

TARIF: 3740 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 850 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. 15-19 turisti, tariful se va majora cu 290 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Istanbul - Seoul si Taipei - Istanbul - Bucuresti cu compania Turkish Airlines

- transport continental cu avionul pe ruta: Busan - Taipei

- transport cu trenul de mare viteza "Bullet Train KTX" pe ruta: Seoul - Gyeongju

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 10 nopti de cazare in hoteluri de 5* si 4*

- mesele mentionate in program: 10 mic dejunuri, 5 dejunuri si 6 cine

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- tur panoramic in Seoul cu ghid local

- vizitarea Palatului Gyeongbokgung din Seoul

- excursie in Zona Demilitarizata Coreeana

- vizitarea Muzeului Razboiului din Coreea

- croaziera pe Raul Han

- vizita in Namsangol Hanok Village

- vizitarea Templului Bulguksa si Grotei Seokguram (UNESCO) din Gyeongju

- tur panoramic in Gyeongju cu ghid local

- vizitarea Casei APEC si a Turnului Busan

- tur panoramic in Taipei cu ghid local

- croaziera pe Lacul Sun Moon Lake

- vizita in Parcul Daka Ecological

- vizitarea Parcului National Taroko

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi (in cazul in care se aplica)

- taxa de viza si procesare K-ETA (autorizatia de calatorie electronica): 20 euro/pers. (se achita la agentie)

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacsisuri: 50 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei, NU se accepta pasapoarte temporare

- copie pasaport scanata color in format JPEG

- fotografie color tip pasaport in format JPEG

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>